Powered by EverLive.net
Doos gazette

Guido Vandermarliere alias den Doo, filius Henri en Jacqueline Verhaeghe is geboren op de 5de september 1952 en getogen te Poperinge.

In het eerste studiejaar in de ‘Kouterschole’ waren er twee Guidootjes in de klas. Vandaar dat meester Delanotte tegen Guido Gouwy zei; jou noem ik Guy en tegen mij, en jij bent dan Do. En zo kwam het dat ik voor de rest van mijn leven Do ben geworden. Vandaar ook de naam van mijn maandelijkse gazette: Doos Gazette.

Het eerste nummer van Doos Gazette, dat ik ‘publiceerde’ of ten minste rond zond naar mijn vrienden van het rijksarchief van Hasselt, was op 1 mei 2002. Het nummer bevatte 1 artikel dat ging over de ‘Roden loop te Exel in het jaar 1779.’
Toen woonde ik immers nog in Limburg en was ik herstellende van mijn ruilhartoperatie. Ondertussen zijn we jaren verder en ben ikzelf ook terug verhuisd naar Poperinge. Waar Doos Gazette in het begin vooral artikels had over Exel en Limburg, zijn het nu natuurlijk voornamelijk Poperingse onderwerpen die behandeld worden. Gestart met een 20-tal lezers, is het ‘abonnee’- bestand nu uitgegroeid tot ruim 530 lezers.

U krijgt op deze site – met dank aan de Vrienden van het Poperingse Archief - alle nummers van Doos Gazette, met daar boven op per jaargang, een jaaroverzicht.

Naast de maandelijkse ‘Doos Gazette’ werk ik ook aan bredere onderwerpen die niet in een ‘artikelvorm’ op te nemen zijn. Een lijst van deze ‘boeken’ vindt U ergens hiernaast. Daar naast treed ik, alleen of samen met enkele anderen – onder andere Ingeborg, Wim en Pether - op als Westhoekverteller en brengen we erfgoed – gerelateerde wandelingen en avonden met vertellingen en oude liederen.
 Ik ben ook gediplomeerd Westhoekgids en kan men mij inhuren voor een ‘normale’ gidsbeurt. Daarbij zit zowel het hopmuseum, als bezoek van één van de Poperingse kerken, als een tocht rond Poperinge, richting Abele; telkens rondleidingen van 2 uur tot 2 uur 30.

Contactgegevens:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ieperstraat 61 – 8970 Poperinge
GSM 0472 565 411