PLG_SYS_EV_PRELOADER_POW_BY1 EverLive.net

Over ons

Vanuit de Vrienden van het Poperings Archief (VPA) is er een bloeiende vrijwilligerswerking ontstaan in het stadsarchief. In september 1985 werd er gestart met een cursus oud schrift. Iets wat we ononderbroken verder doen, al decennia lang!
Vanuit Carzeele Journaal vzw is de verzameling bidprentjes en rouwbrieven ontstaan. Met mondjesmaat kwamen er ook kiezerslijsten, stambomen en genealogische naslagwerken bij.
Vanaf 2012 begonnen  we onze verzameling online te plaatsen. Onder de deskundige leiding van Jean Boidin is de eerste website gelanceerd. We kunnen fier zijn met ons pionierswerk, we waren bij de eersten als we in 2001 ons eerste digitaal fototoestel aanschaften om te digitaliseren. De parochieregisters van Watou en de oudste registers van de halmen passeerden als eerste door onze handen. Zaken die je nu op onze site terug vindt!
De digitale verzameling omvat om en bij de honderd duizend bidprentjes en een enkele duizenden communieprentjes. Het is een stille droom om ooit onze verzameling rouwbrieven, geboorte- en trouwkaarten te digitaliseren.

Je vindt bij ons ook de klappers (indexen) van Poperinge en Vleteren met hun deelgemeenten. 
Van enkele dorpen kunnen we de parochieregisters digitaal aanbieden. Voor Boeschepe, Berthen en Watou heeft Ronald alle akten getranscribeerd. Een heus monnikenwerk! Je vindt ze onder de rubrieken Frans Vlaanderen en Publicaties.

Er staat ook een rubriek familiearchief tussen. We merken dat familiefoto's, bidprentjes of communieprentjes verwaarloosd worden. Maar al te vaak verdwijnen deze zaken met het papier en karton. Wie dit wil mag en kan al deze zaken binnen brengen bij ons in het archief. We gaan ze met plezier in ons klassement voegen. En misschien staat ooit één van je kleinkinderen in het archief verwonderd te kijken naar die familieschatten.

Welkom bij ons in het archief. We zijn allemaal vrijwilligers en er is nog veel werk te verzetten: klasseren, sorteren, digitaliseren, transcriberen ….
Wie wil meewerken aan een van deze projecten, kan ons steeds vrijblijvend contacteren.

Veel succes!